fbpx

KOKAISTUDIOS: RHYTHM, GEOMETRY AND SPACE

Kokaistudios

Kokaistudios was commissioned to renovate and upgrade the third-floor, contemporary womenswear department, in a second project for Réel in Shanghai, a high-end shopping mall located on West Nanjing Road.

On identifying the visibility and general layout, the designers injected layers and partitions into the previously messy shop floor, this helped create rhythm and pace, while inviting discovery. Combining a solid core, mineral-inspired PVC with brushed stainless steel finishes, all realized in neutral tones to best showcase the products themselves, the result fits seamlessly within the mall’s wider context, creating continuity and refinement.

VISIBILITY

Visibility was a key challenge: with sole access to the floor via central escalators, visitors could see the entirety of the space immediately on arrival. With views through to the dead-end beyond, as well as each and every tenant island in between, the original layout offered little in the way of intrigue, few incentives for discovery, and limited possibilities for flow

Kokaistudios’ brief extended to renovating the entrance area to the third floor’s VIP rooms. In order to connect to the wider space, designers sought to echo the rhythm of the main shop floor, by way of a corridor of alternating stainless steel surfaces and metal mesh panels, framing side-lit white plaster walls behind. Framed by the end of the corridor, the mall’s logo – a gingko leaf, realized in brass and positioned above the section’s information desk – becomes a striking design feature of this exclusive area.

Working within a minimalist color palette and a defined range of materials, the renovation brings an elegant simplicity to this previously chaotic space. With rhythm and pace created by its staggered gates – or ‘windows of curiosity’ – the new design lends order, intriguingly offset by purposefully concealed areas and unexpected angles.


Original article published at OBJEKT-International.com

Subscribe & Win!

Subscribe now to get the latest news from OBJEKT© South Africa delivered straight to your inbox, and you could win a 1-year magazine subscription.

* indicates required

Subscribe now and you could be our next winner!

%d bloggers like this: